Gratis
proefles

Klik hier

Bel ons

Fitness individueel

 

Fitness is een verzamelnaam voor cardio- en krachttraining, waarbij het accent ligt op gezond en verantwoord bewegen met als doel FIT WORDEN EN BLIJVEN. Uw spieren worden sterker en uw lichaam wordt fit. U vermindert bijvoorbeeld de kans op rugklachten door versteviging van de romp, uw lichaamshouding wordt krachtiger en u beinvloedt uw cholesterolgehalte en bloeddruk op een positieve manier. Naast het verbeteren van uw conditie worden diverse spiergroepen versterkt, zeker wanneer u fitness combineert met onze groepslessen.

U kunt uw eigen trainingsplan opstellen, maar wij adviseren u om gebruik te maken van uw Persoonlijk FITplan, zodat u een trainingsschema krijgt dat past bij uw trainingsdoelen. Onze fitnessinstructuers zijn er voor u. Wij drukken iedereen op het hart om niet te aarzelen om een fitnessinstructeur aan te spreken met uw vragen of wanneer u hulp nodig hebt bij het uitvoeren van uw oefeningen.

De term fitness valt uiteen in twee categorieën, namelijk cardiotraining en krachtrraining. Cardiotraining is gericht op conditieverbetering gekoppeld aan het aanpakken van lenigheid en coördinatie. Loopbanden, roei- en crosstrainers en de spinningfiets zijn apparaten die worden ingezet bij cardiotraining. Daarnaast is het volgen van een groepsles zoals steples of FunXtion ook heel nuttig! Tijdens krachttraining wordt ook gewerkt aan de conditiem maar worden de oefeningen vooral gericht op het verstevigen van de spieren. Hiervoor worden fitnessapparaten gebruikt, maar ook op de grond wordt aan krachttraining gedaan. Denk hierbij aan buikspieroefeningen en push-ups of gebruik van het Crossfitrek in de fitnesszaal. 

Shop

agenda

Lesaanbod