Gratis
proefles

Klik hier

Bel ons

Sporters van de maand september 2023

 

COLET EN ARMANDO!

DEZE TOPPERS ZIJN READY FOR GOLD’S GYM CLASSIC
ZONDAG 17 SEPTEMBER 2023 IN OSS

TEAM NICO JAGER WENST ZE HEEL VEEL SUCCES!

Wie zijn jullie?
Mijn naam is Colet Smit. Ik ben 23 jaar en werk bij Nico Jager. Ik geef groepslessen waaronder de JUNIOR fit-les. Jullie kunnen mij ook treffen achter de balie en in de fitness. Ik studeer aan de ALO-Pabo, juf en gymdocent. Op dit moment doe ik 6x per week krachttraining en 7x per week cardio! Dat is veel maar heeft te maken met mijn doel: zondag 17 september is mijn 2e bodybuildingwedstrijd!

…En ik ben Armando Doddema, 19 jaar, heb net mijn Atheneumdiploma gehaald en ben gestart met een studie Psychologie.

Waarom zijn jullie gaan sporten?
Colet: Ik ben zes jaar geleden begonnen om mijn schouder sterker te maken vanwege een blessure. Ik volgde veel groepslessen. Uiteindelijk vond ik meer uitdaging in fitness.
Armando: Ik sport sinds 2019 bij Nico Jager, ik ben gaan sporten om sterker en gespierder te worden.

Het nabije doel is GOLD'S GYM CLASSIC in Oss. Hoe is dit zo gekomen?
Colet: Ik heb steeds meer plezier gevonden in het trainen, ik wil een goede fysiek neerzetten op bodybuildingwedstrijden. Afgelopen april heb ik mijn eerste wedstrijd gehad. Zondag a.s. wil ik de prestatie van die wedstrijd verbeteren. Ik hoop in de top 3 te komen zodat ik kan deelnemen aan een wedstrijd een niveau hoger.
Armando: Ik ben erg competitief en wilde altijd al iets met wedstrijden doen die met een sportschool te maken hebben. Uiteindelijk is dit bodybuilding geworden.

Geven jullie je voedingspatroon ook extra aandacht?
Colet: Nu ik train voor wedstrijden ligt dat heel anders dan daarvoor. Alles draait nu om voeding. Voldoende eiwitten en laag in calorieën om wedstrijd ready te worden. Voorafgaand aan wedstrijden zit ik op een strak eetschema, hier kan ik niet van afwijken. Bij bodybuilden blijft het gaan om de juiste voeding om het beste resultaat te behalen.
Armando: Ik heb mijn eetpatroon meteen aangepast toen ik begon met sporten. Meer proteïnes en calorieën eten om zoveel mogelijk spieren en gewicht te krijgen. De afgelopen drie maanden ben ik flink naar beneden gegaan qua eten en calorieën om zo ‘droog’ (vetarm) mogelijk te worden voor mijn wedstrijd.

Zondag gaan jullie het podium op. Veel spanning voor deze wedstrijd?
Colet: Ik had gehoopt minder spanning te hebben, omdat het de 2e keer is. Dit is alleen niet zo, een wedstrijd blijft spanning en stress met zich meedragen.
Armando: Ik ben erg benieuwd hoever ik kan komen in deze sport. Ik ben bereid om mijzelf dusdanig te pushen dat ik mijn doelen bereik.

Wat willen jullie zeggen tegen mensen die nog niet sporten of weer moeten gaan sporten?
Colet: Als fanatieke sporter en toekomstige gymdocent vind ik sporten belangrijk voor iedereen. Op welk niveau of met welke reden dan ook. Sporten blijft goed voor je. Je lichaam in beweging en je hoofd leegmaken. De gemiddelde Nederlander zit al vaak genoeg.
Armando: Iedereen begint ergens, ergens naar toe gaan is altijd stap één, of het nou een goede dag is of een slechte dag. Iedere dag kies je er bewust voor om beter te worden of om stil te blijven staan!

 

 

Shop

agenda

Lesaanbod